Gebruiksvoorwaarden en aankoopvoorwaarden

CrowdFarming is een productiemodel voor landbouw, bijenteelt, veeteelt en visserij dat direct contact tussen producenten en consumenten bevordert, waardoor de eersten hun oogst kunnen plannen en de laatstgenoemden kunnen profiteren van volledige transparantie over de oorsprong van het voedsel dat ze consumeren en de manier waarop het wordt geproduceerd. De communicatie op onze website is heel persoonlijk. Onze advocaten zijn echter formeler dan wij en hebben ons ervan overtuigd dat dit contract op een meer officiële toon moet worden geschreven.

GEBRUIKSVOORWAARDEN EN AANKOOPVOORWAARDEN www.crowdfarming.com

1. INTRODUCTIE

Deze Algemene Voorwaarden (samen met elk hierin genoemd document) beschrijven de voorwaarden voor het gebruik van en de aankoop van producten via deze website (www.CrowdFarming.com); hierna de “Voorwaarden”. Lees deze Voorwaarden, ons Cookie- en privacybeleid (samen het "Gegevensbeschermingsbeleid") zorgvuldig door voordat u deze website gebruikt. Door deze website te gebruiken of er een bestelling op te plaatsen, stemt u in met deze Voorwaarden en ons Gegevensbeschermingsbeleid. Als u niet akkoord gaat met alle Voorwaarden en het Gegevensbeschermingbeleid, dient u deze website niet te gebruiken.  

Tenzij anders aangegeven zullen aankopen op deze website bestaan uit producten (of oogst) en rechten op bepaalde gedetailleerde diensten (toekenning van een productie-eenheid, ontvangst van de foto, enz.). Deze aankopen worden gereguleerd door het "CrowdFarming Contract" dat speciale voorwaarden bevat die geschikt zijn voor dit model. 

U kunt ons elke vraag met betrekking tot ons CrowdFarming Contract, de Voorwaarden en het Gegevensbeschermingsbeleid sturen via een van onze contactkanalen.

De Nederlandse versie van deze Algemene Voorwaarden is een vertaling van de Spaanse versie opgesteld door het CrowdFarming-team. Houd er rekening mee dat deze alleen informatief is. Daarom is in geval van conflict de Spaanse versie de enige rechtsgeldige versie.

2. ONZE GEGEVENS

De verkoop van producten via deze website wordt uitgevoerd onder de naam CrowdFarming door CrowdFarming, SL., een Spaans bedrijf met statutaire zetel voor kennisgevingen op calle de Anzuola 9, Local 4, 28002, Madrid met BTW-nummer (NIF) B87952651 en e-mailadres hello@crowdfarming.com.

Alle inhoud die is opgenomen in of beschikbaar wordt gesteld via de CrowdFarming-website, zoals tekst, afbeeldingen, logo's, knoppictogrammen, afbeeldingen, audioclips, digitale downloads en gegevenscompilaties, is eigendom van CrowdFarming of haar leveranciers van content en wordt beschermd door internationale copyright-, auteursrecht-  en databankwetgeving. De compilatie van alle inhoud die is opgenomen in of beschikbaar wordt gesteld via deze website is het exclusieve eigendom van CrowdFarming en wordt beschermd door de Spaanse en internationale auteursrecht-  en databankwetgeving.

U mag delen van de inhoud van CrowdFarming niet extraheren en/of hergebruiken zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. In het bijzonder mag u geen gebruik maken van datamining, robots of vergelijkbare tools voor het verzamelen en extraheren van gegevens om (eenmalig of vaak) substantiële delen van de inhoud van CrowdFarming te extraheren voor hergebruik, zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. U mag ook geen eigen database maken en/of publiceren die substantiële delen van CrowdFarming bevat (bijvoorbeeld onze prijzen en productvermeldingen) zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

4. HANDELSMERKEN

CrowdFarming is een geregistreerd handelsmerk van CrowdFarming SL. Bovendien zijn afbeeldingen, logo's, paginakopteksten, knoppictogrammen, scripts en servicenamen die zijn opgenomen in of beschikbaar worden gesteld via de CrowdFarming-website handelsmerken of handelsmerken van CrowdFarming. De handelsmerken en handelsstijl van CrowdFarming mogen niet worden gebruikt in verband met producten of diensten die niet van CrowdFarming zijn, op een manier die verwarring kan veroorzaken bij klanten of op een manier die CrowdFarming in diskrediet brengt of in diskrediet brengt. Alle andere handelsmerken die geen eigendom zijn van CrowdFarming en die verschijnen of beschikbaar zijn op de CrowdFarming-website, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren, die al dan niet gelieerd zijn aan, verbonden zijn met of gesponsord worden door CrowdFarming.

5. UW GEGEVENS EN UW BEZOEKEN AAN DEZE WEBSITE

De informatie of persoonsgegevens die u ons verstrekt, worden verwerkt in overeenstemming met het Gegevensbeschermingsbeleid. Door deze website te gebruiken, stemt u in met de verwerking van dergelijke informatie en details en bevestigt u dat alle informatie of details die u ons heeft verstrekt waar en nauwkeurig zijn. 

Als u de CrowdFarming-website gebruikt, bent u verantwoordelijk voor het handhaven van de vertrouwelijkheid van uw account en wachtwoord en voor het beperken van de toegang tot uw computer en apparaten, en voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving stemt u ermee in verantwoordelijkheid te aanvaarden voor alle activiteiten die plaatsvinden onder uw account of wachtwoord. U dient alle nodige stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat het wachtwoord vertrouwelijk en veilig wordt bewaard en dient ons onmiddellijk op de hoogte te stellen als u enige reden heeft om aan te nemen dat uw wachtwoord bij iemand anders bekend is geworden, of als het wachtwoord wordt of waarschijnlijk wordt op ongeoorloofde wijze gebruikt. 

We behouden ons het recht voor om service te weigeren, accounts te beëindigen of inhoud te verwijderen of te bewerken als u de toepasselijke wetgeving, deze Voorwaarden of andere toepasselijke voorwaarden, richtlijnen of beleid schendt.

6. BEOORDELINGEN, OPMERKINGEN, COMMUNICATIE EN ANDERE INHOUD

Gebruikers van de CrowdFarming-website kunnen beoordelingen, opmerkingen en andere inhoud plaatsen; communicatie verzenden; en suggesties, ideeën, opmerkingen, vragen of andere informatie indienen, zolang de inhoud niet illegaal, obsceen, beledigend, bedreigend, lasterlijk, inbreuk op de privacy, inbreuk op intellectuele eigendomsrechten of anderszins schadelijk voor derden of verwerpelijk is en niet bestaan uit of bevatten softwarevirussen, politieke campagnes, commerciële verzoeken, kettingbrieven, massamailings of enige vorm van "spam". U mag geen vals e-mailadres gebruiken, zich voordoen als een persoon of entiteit, of anderszins misleiden met betrekking tot de oorsprong van enige inhoud. We behouden ons het recht voor om dergelijke inhoud te verwijderen of te bewerken. Als u van mening bent dat enige inhoud op CrowdFarming een lasterlijke verklaring bevat, of dat uw intellectuele eigendomsrechten worden geschonden door een item of informatie die beschikbaar is op de CrowdFarming-website, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar het adres hello@crowdfarming.com met vermelding van de informatie die u nodig acht om de inbreuk te bewijzen.

Als u inhoud plaatst of materiaal indient, en tenzij we anders aangeven, verleent u: (a) CrowdFarming niet-exclusieve, royaltyvrije en volledig sublicentieerbare en overdraagbare rechten om deze te gebruiken, reproduceren, wijzigen en aan te passen, publiceren, vertalen, afgeleide werkt van, verspreidt en toont dergelijke inhoud over de hele wereld in alle media; en (b) CrowdFarming, zijn sublicentiehouders en overnemers het recht om de naam te gebruiken die u indient in verband met dergelijke inhoud, als ze daarvoor kiezen. Op grond van deze bepaling worden geen morele rechten toegekend.

U stemt ermee in dat de rechten die u hierboven verleent onherroepelijk zijn gedurende de gehele periode van bescherming van uw intellectuele eigendomsrechten in verband met dergelijke inhoud en materiaal. U stemt ermee in om op ons verzoek alle verdere handelingen te verrichten die nodig zijn om een van de bovenstaande rechten die u aan CrowdFarming hebt verleend, te perfectioneren, inclusief de uitvoering van akten en documenten.

U verklaart en garandeert dat u eigenaar bent van of anderszins controle heeft over alle rechten op de inhoud die u plaatst; dat, op de datum waarop de inhoud of het materiaal is gepost: (i) de inhoud en het materiaal juist zijn; en (ii) het gebruik van de inhoud en het materiaal dat u levert niet in strijd is met toepasselijke beleidsregels of richtlijnen en geen persoon of entiteit schade zal berokkenen (inclusief dat de inhoud of het materiaal niet lasterlijk is). U stemt ermee in om CrowdFarming schadeloos te stellen alle vorderingen van een derde partij tegen CrowdFarming, die voortvloeien uit of verband houden met de inhoud en het materiaal dat u aanlevert.

7. DIVERSEN

Naast CrowdFarming bewerken ook andere partijen dan CrowdFarming content en bieden ze hun producten aan op de website van CrowdFarming. Daarnaast bieden we links naar de sites van gelieerde bedrijven en bepaalde andere bedrijven. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het onderzoeken of evalueren, en geven geen garantie voor het aanbod van deze bedrijven of personen of de inhoud van hun websites. CrowdFarming aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de acties, het product en de inhoud van al deze of andere derden. U kunt zien wanneer een derde partij bij uw transacties betrokken is en we kunnen uw informatie met betrekking tot die transacties met die derde partij delen. U dient hun privacyverklaringen en andere gebruiksvoorwaarden zorgvuldig door te nemen.

8. ROL VAN CROWDFARMING

CrowdFarming stelt externe verkopers (de producenten) in staat om hun producten (of oogst) op de CrowdFarming-website te plaatsen en te verkopen. Terwijl CrowdFarming helpt bij het faciliteren van transacties die worden uitgevoerd op de CrowdFarming-website, is CrowdFarming noch de koper, noch de verkoper van de artikelen van de verkoper. CrowdFarming biedt verkopers en kopers een plek om zich te informeren, transacties af te ronden en aan hun specifieke verplichtingen te voldoen. Dienovereenkomstig is het contract dat wordt gevormd bij de voltooiing van een verkoop voor deze producten van derden uitsluitend tussen koper en verkoper. CrowdFarming is geen partij bij dit contract en aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid die hieruit voortvloeit of ermee verband houdt, noch is het de agent van de verkoper. De verkoper is verantwoordelijk voor de verkoop van de producten en voor het afhandelen van eventuele claims van de koper of enige andere kwestie die voortvloeit uit of verband houdt met het contract tussen de koper en de verkoper. Desalniettemin, omdat CrowdFarming wil dat de koper een veilige koopervaring heeft, garandeert CrowdFarming alle rechten die de koper kan hebben op grond van contractuele of wettelijke bepalingen. 

9. GEBRUIK VAN ONZE WEBSITE

Door gebruik te maken van deze website en/of door er een bestelling op te plaatsen, stemt u ermee in:

i. Om deze website uitsluitend te gebruiken voor legitieme vragen of bestellingen.

ii. Geen speculatieve, valse of frauduleuze bestellingen te doen. Indien wij redelijkerwijs van oordeel zijn dat een dergelijke bestelling is gedaan, hebben wij het recht om de bestelling te annuleren en de bevoegde autoriteiten hiervan op de hoogte te stellen.

iii. Om correcte en nauwkeurige e-mail, postadres en/of andere contactgegevens te verstrekken en te erkennen dat we deze gegevens kunnen gebruiken om indien nodig contact met u op te nemen (zie ons Gegevensbeschermingbeleid). Als u ons niet alle informatie geeft die we nodig hebben, kunnen we uw bestelling niet voltooien. 

Door een bestelling te plaatsen via deze website, garandeert u dat u ten minste 18 jaar oud bent en in staat bent om juridisch bindende contracten aan te gaan.

10. BESCHIKBAARHEID VAN DE DIENST

Artikelen die op deze website worden aangeboden, zijn alleen beschikbaar voor levering aan een lijst met gedefinieerde landen die u tijdens het aankoopproces kunt selecteren.

11. EEN BESTELLING PLAATSEN

Om een bestelling te plaatsen, moet u het online aankoopproces volgen en de betaling uitvoeren voor de artikelen die u hebt geselecteerd. Hierna ontvangt u van ons een e-mail waarin wordt bevestigd dat uw bestelling is verzonden (de “Orderbevestiging”).

12. TECHNISCHE MIDDELEN OM FOUTEN TE CORRIGEREN

Als u een fout ontdekt in uw persoonlijke gegevens bij het registreren als nieuwe gebruiker van deze website, kunt u dit corrigeren in de sectie "Mijn account".

In ieder geval kunt u eventuele fouten met betrekking tot persoonlijke gegevens die tijdens het aankoopproces zijn geregistreerd corrigeren door contact met ons op te nemen via https://www.crowdfarming.com/nl/contact. U kunt uw recht op rectificatie, zoals beschreven in ons privacybeleid, ook uitoefenen met hetzelfde e-mailadres.

Deze website geeft bevestigingsvensters weer in verschillende secties van het aankoopproces om te voorkomen dat de bestelling wordt voortgezet als de gegevens in deze secties onjuist zijn verstrekt. Bovendien geeft deze website details over alle artikelen die u tijdens het aankoopproces aan uw winkelmandje hebt toegevoegd, zodat u de bestelgegevens kunt wijzigen voordat u de betaling uitvoert.

Als u een fout in uw bestelling ontdekt nadat u het betalingsproces hebt voltooid, dient u onmiddellijk contact met ons op te nemen door een e-mail te schrijven naar het eerder genoemde adres om de fout te herstellen. 

13. BESCHIKBAARHEID VAN PRODUCTEN

Alle bestellingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van producten. Externe verkopers (producenten) kunnen problemen ondervinden met betrekking tot de oogst of productlevering. In het geval dat de externe verkoper (producent) zijn/haar verplichtingen niet kon nakomen, zullen wij u het door u betaalde bedrag terugbetalen.

Externe verkopers (producenten) telen producten die variëren afhankelijk van het jaar en het seizoen. Het huidige aanbod is beschikbaar op de website van CrowdFarming en kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

14. LEVERING

Tenzij anders vermeld coördineert CrowdFarming de verzendingen van externe verkopers (producenten) naar het adres dat u ons hebt opgegeven bij het plaatsen van de bestelling. 

De leveringsdatum die op het moment dat u de bestelling plaatst, is indicatief en hangt af van het feit of de derde partij (producent) in staat is om de bestellingen op tijd klaar te maken. Aangezien bestellingen voedingsproducten bevatten, is het zeer waarschijnlijk dat natuurlijke factoren deze leveringsdatum kunnen wijzigen. De leveringsdatum kan niet worden beschouwd als een contractuele verbintenis.  

Voor de toepassing van deze Voorwaarden wordt "levering" of "afgeleverd" voltooid geacht wanneer u of een door u aangewezen derde de producten fysiek in bezit krijgt, hetgeen wordt bevestigd door ondertekening van de ontvangstbevestiging op de overeengekomen Verzendingsadres.

Zodra de externe verkoper alle bestellingen heeft voorbereid, kunnen de verzendtijden ook variëren als gevolg van factoren buiten onze controle (bijv. regen, mist, wind of andere weersomstandigheden en niet-weersomstandigheden die de koerier kunnen vertragen), wat kan leiden tot relevante vertragingen in verzending en die geen rechtvaardiging vormen voor bestraffing of voor het civielrechtelijk aansprakelijk stellen van CrowdFarming op contractuele en niet-contractuele gronden.

Bovendien kunnen we elke door u geplaatste bestelling annuleren als er objectieve omstandigheden zijn die de voorbereiding en verzending binnen een redelijke termijn belemmeren. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht van deze plotselinge onmogelijkheid. U heeft in dat geval het recht om de bestelling zonder extra kosten op een later tijdstip klaar te laten maken en te verzenden. 

Externe verkopers (producenten) en CrowdFarming zullen het meest geschikte transportbedrijf gebruiken voor de verzending van uw bestelling. Deze aanbieders van transportdiensten zijn geïntegreerd in onze systemen en passen zich aan het schema van externe verkopers (producenten) aan voor het voorbereiden van bestellingen. Om deze reden accepteren we geen levering via een andere koerier die u kunt inhuren, zelfs niet als deze van hetzelfde transportbedrijf is als degene die we gebruiken. We hebben ook het recht om de koerier op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

Bij levering mag u of de persoon die de bestelling ontvangt op het adres dat tijdens het aankoopproces is aangegeven het ontvangstbewijs (“Proof Of Delivery” of “POD”) niet ondertekenen voordat u heeft gecontroleerd of de dozen, pallets of verpakkingen zijn gesloten, niet zijn eerder geopend en dat er geen doos ontbreekt in de bestelling. Als er dozen of pallets ontbreken, of als er al een is geopend, meld de strijdigheid dan in detail aan de koerier en bewaar een kopie van de non-conformiteitsverklaring met de registratie van het incident, en geef het probleem onmiddellijk door aan CrowdFarming via de volgende e-mail adres:hello@crowdfarming.com met foto's van de non-conformiteitsverklaring en van de staat van de zending. De goederen moeten worden bewaard in dezelfde staat waarin ze zijn ontvangen (d.w.z. niet geopend of geconsumeerd) totdat er een schriftelijke kennisgeving is ontvangen van CrowdFarming waarin wordt beschreven wat u verder moet doen. 

Als u de leveringsbon ondertekent zonder de non-conformiteit ervan in het leveringsbewijs te vermelden, accepteren wij geen claims met betrekking tot manifeste gebreken. 

Als u een levering ontvangt zonder zichtbare gebreken, maar producten blijken niet geschikt voor consumptie, dat wil zeggen met verborgen gebreken, dan moet u dit incident zo snel mogelijk (en altijd binnen 14 dagen na de levering) melden aan CrowdFarming via het volgende e-mailadres: hello@crowdfarming.com met foto's van de producten en een gedetailleerde uitleg van uw claim.

15. LEVERING ONMOGELIJK

Als we uw bestelling niet kunnen bezorgen, zullen we proberen een veilige plek te vinden om deze op te slaan. Als we geen veilige plek kunnen vinden, wordt uw bestelling naar het magazijn van de koerier gestuurd.

Mocht u niet op het afgesproken tijdstip op het afleveradres kunnen zijn, neem dan contact op met de vervoerder om een nieuwe afleverdatum af te spreken. Als uw bestelling, om redenen die niet aan ons kunnen worden toegeschreven, niet is geleverd binnen 15 dagen nadat deze klaar was voor levering, gaan we ervan uit dat u het contract wilt herroepen en wordt dit als beëindigd beschouwd. Als gevolg van de beëindiging van het contract worden producten die na minder dan 1 jaar vervallen aan een non-profitorganisatie gegeven. Producten die na meer dan 1 jaar verlopen, worden teruggestuurd naar de externe verkoper (producent) en kunnen opnieuw worden verzonden als u hier gedurende de eerste 3 maanden om vraagt. Gepersonaliseerde en voedingsproducten kunnen niet worden terugbetaald. 

Houd er rekening mee dat er door de beëindiging van het contract extra transportkosten kunnen ontstaan die wij u in rekening mogen brengen.

16. RISICO EN EIGENDOM

De producten zijn vanaf het moment van levering voor uw risico.

Het eigendom van de producten gaat pas op u over wanneer we de volledige betaling hebben ontvangen van alle verschuldigde bedragen met betrekking tot de producten, inclusief verzendkosten, of op het tijdstip van levering (zoals gedefinieerd in artikel 14), afhankelijk van wat later is.

17. PRIJS, BETALING EN ADOPTIES

De uiteindelijke prijzen zijn afhankelijk van het land dat u kiest voor verzending van de producten. 

Bij CrowdFarming zijn er verschillende verkoopmethoden: verkoop van afzonderlijke producten, verkoop van producten met abonnement en verkoop van producten behorend bij een adoptie.

De adopties zijn een verkoopmodel waarmee producenten hun oogsten kunnen plannen door de vraag naar hun producten tegen een vooraf gedefinieerde prijs te garanderen. Je hebt de mogelijkheid om productieve eenheden zoals bomen, planten, dieren of teeltpercelen te adopteren.

De adoptie bestaat uit de gehele of gedeeltelijke toewijzing van een van deze productie-eenheden en de reservering van een bepaalde oogsthoeveelheid van de geadopteerde eenheid.

Prijzen van producten die geen verband houden met een adoptie: alle uiteindelijke prijzen van losse dozen zijn inclusief wettelijk toepasselijke belastingen (btw) en transport.

Prijzen van producten die verband houden met een adoptie: tijdens het aankoopproces van een adoptie wordt aangegeven of de getoonde prijs alleen de oogstreservering omvat of ook de verzending naar het geselecteerde land.

De op de website vermelde prijzen kunnen op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd, maar (behalve zoals hierboven uiteengezet) de mogelijke wijzigingen hebben geen invloed op bestellingen die al een Orderbevestiging hebben ontvangen. 

Zodra u alle artikelen hebt geselecteerd die u wilt kopen, worden ze toegevoegd aan uw winkelmandje en in de volgende stap wordt de bestelling verwerkt en de betaling gedaan. Hiervoor moet u de stappen van het aankoopproces volgen en bij elke stap de gevraagde informatie invullen en verifiëren. Tijdens het aankoopproces, vóór de definitieve betaling, kunt u de details van uw bestelling wijzigen.

De prijs van de gekochte producten wordt direct na het klikken op "Betalen" in rekening gebracht. Om kosten in rekening te kunnen brengen, vragen we u om uw betalingsgegevens, zowel voor uw creditcard als voor automatische incasso. Tijdens het betalingsproces kunt u de gekozen betalingsmethode aan uw account koppelen om het proces voor uw volgende bestellingen te vereenvoudigen. 

Door op "Betalen" te klikken, bevestigt u dat de creditcard of bankrekening van u is en dat u de rechtmatige houder ervan bent. 

Om de kans op ongeautoriseerde toegang tot een minimum te beperken, worden uw creditcardgegevens en IBAN versleuteld. Creditcards en IBAN zijn onderworpen aan validatiecontroles en autorisatie van de emitterende entiteit. Als uw uitgevende instelling de betaling aan ons niet autoriseert, zijn wij niet aansprakelijk voor enige vertraging of niet-levering en kunnen wij mogelijk geen contract met u sluiten. 

Betaling van de abonnementen

Abonnementen omvatten het automatisch aanmaken van een terugkerende bestelling en gebeuren via een periodieke betaling (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks of een ander aangegeven interval), afhankelijk van wat er in elk geval wordt overeengekomen.

Je hebt op elk moment de mogelijkheid om het abonnement op te zeggen of te pauzeren. Als je een abonnement opzegt, worden de bijbehorende terugkerende bestellingen (onomkeerbaar) opgeschort vanaf de volgende doos die nog niet is voorbereid.  Als je een abonnement pauzeert, worden bestellingen opgeschort voor een periode die je op het moment van pauzeren kan kiezen.

Door deze algemene voorwaarden te accepteren gaan gebruikers ermee akkoord dat het abonnement automatisch wordt verlengd en dat de kosten automatisch in rekening worden gebracht op de door de gebruiker aangewezen rekening.

Het abonnement heeft geen specifieke vervaldatum en wordt automatisch verlengd aan het einde van de ingestelde abonnementsperiode.

De prijs van het abonnement kan in de toekomst variëren. CrowdFarming zal je ten minste 1 maand van tevoren per e-mail op de hoogte stellen van wijzigingen in de abonnementsprijzen. Als je niet wilt doorgaan met het abonnement, moet je het op je gebruikerspagina opzeggen voordat de voorbereiding van de volgende verzending begint.

Betaling van de adopties

Las adopciones tienen dos modalidades de pago: único y múltiple.

De adopties hebben twee betaalmethoden: eenmalige betaling en meerdere betalingen.

a) Eenmalige betaling: adopties waarbij je het totaal van de gereserveerde oogst in één zending ontvangt. Op het moment van betaling van de adoptie worden ook de logistieke kosten en belastingen aan het bestemmingsland betaald.

b) Meervoudige betaling: er is meer dan één betaling. In de eerste betaling wordt de productie van het aangekondigde product betaald en in de opeenvolgende betalingen wordt er betaald voor de voorbereiding, belastingen en verzending van je oogst naar het adres dat je op elk moment opgeeft.

Verplichting: je bent niet gebonden aan enige verplichting en je kunt de adoptie of verlenging op elk moment annuleren totdat de producent je eerste bestelling begint voor te bereiden.

Automatische verlenging: alle adopties worden automatisch verlengd, tenzij je besluit om je adoptie te annuleren. De betaling wordt uitgevoerd met de betaalmethode die je standaard hebt opgeslagen. De bezorging zal gebeuren op het adres dat standaard is opgeslagen op het moment van verlenging of bij gebreke daarvan op het adres van de laatste verzending van die adoptie. Wat betreft de gereserveerde hoeveelheid, als deze kan worden gewijzigd, zal de hoeveelheid die in het vorige seizoen is geselecteerd, worden gerespecteerd.

De adoptie- of verlengingskosten kunnen van seizoen tot seizoen variëren en je wordt per e-mail op de hoogte gesteld voordat deze bij jou in rekening worden gebracht.

Een adoptie annuleren: je kunt de adoptie op elk moment annuleren tot de dag voordat de producent je bestelling begint voor te bereiden. Afhankelijk van elk project kan de bereidings- en verzendtijd één tot vijftien dagen voor de geschatte leverdatum liggen.

Fout bij verlenging: als er tijdens het automatische verlengingsproces een fout is opgetreden met je betaalmethode, word je per e-mail op de hoogte gebracht zodat je dit kunt corrigeren. Zodra de verlengingstermijn is bereikt en de betaling nog in behandeling is, verlies je de adoptie en kun je deze niet meer terugkrijgen.

Betaalmethoden: naast de elektronische betaalmethoden die op het platform worden geaccepteerd (creditcards, SEPA-betaling, Paypal, Klarna, ...), afhankelijk van elke regio en elk type product, is er de mogelijkheid om kredieten te gebruiken om bestellingen op het platform te betalen. CrowdFarming kan op elk moment eenzijdig bepaalde gebruikers kredieten toekennen voor gebruik binnen het platform. De economische waarde van één krediet is gelijk aan één euro en het gebruik en de geldigheid ervan wordt gegarandeerd door CrowdFarming.

De gebruiker aanvaardt dat de ontvangen kredieten alleen mogen worden gebruikt binnen de door CrowdFarming voor elk krediet vastgestelde geldigheidsduur. Als er geen geldigheidsperiode is opgegeven op het moment van communicatie en/of toekenning van de kredieten, is de toepasselijke geldigheidsperiode standaard vierentwintig (24) maanden vanaf de datum waarop deze aan de gebruiker zijn verstrekt. Elke andere geldigheidsduur die door CrowdFarming wordt vastgesteld op het moment van communicatie of toekenning van genoemde kredieten heeft voorrang op de eerder aangegeven algemene geldigheidsduur.

De kredieten kunnen alleen worden ingewisseld voor bepaalde producten en/of diensten die worden aangeboden via het CrowdFarming-platform. Een terugbetaling in kredieten of een marketingpromotie die kredieten voor je genereert kan nooit worden ingewisseld voor geld.

18. CADEAUBON

18.1. Cadeaubonnen; Beschikbaar saldo; Inwisseling
  1. De Cadeaubon (de Bon) is eigendom van de uitgever (hierna, CrowdFarming), wiens identiteit wordt weergegeven in de e-mail die de virtuele Bon verzendt, waarbij de houder slechts een bewaarder ervan is.
  2. De Bon is verkrijgbaar in de volgende formaten:

i. Virtuele bon

ii. Fysieke bon

  1. Voor de Bon kan worden betaald met een kaart of Paypal. In geen geval mag de Bon met een andere cadeaubon of met kredieten worden betaald.
  2. De Bon kan worden ingewisseld voor kredieten op crowdfarming.com via de link https://www.crowdfarming.com/nl/gift-card/redeem

i. Het saldo van een Bon kan slechts in één account worden ingewisseld.

ii. Het beschikbare saldo van de Bon (Kredieten) kan niet worden terugbetaald of ingewisseld voor geld.

  1. Het beschikbare saldo dat via de Bon wordt verkregen, kan zo vaak als gewenst worden gebruikt totdat het totale bedrag waarvoor deze is uitgegeven is opgebruikt.

i. Het beschikbare saldo wordt altijd van de aankoop afgetrokken als er saldo op de Bon beschikbaar is, en er is geen optie om het bij een volgende aankoop te gebruiken.

ii. Het beschikbare saldo op de Bon op elk moment is het verschil tussen het beschikbare saldo op het moment onmiddellijk voorafgaand aan het uitvoeren van een aankoop en het overeenkomstige bedrag dat wordt gebruikt voor de betaling van een dergelijke aankoop. Als de aankoop het beschikbare saldo op de Bon overschrijdt, kan het verschil worden betaald via elke betaalmethode die wordt geaccepteerd op www.CrowdFarming.com.

  1. Het hebben van een CrowdFarming-cadeaubon garandeert niet dat een bepaald product kan worden gekocht. Alle CrowdFarming-producten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de boeren die ze produceren.
18.2. Vervaldatum en limieten
  1. De gebruiker aanvaardt dat de via de cadeaubon ontvangen kredieten alleen mogen worden gebruikt binnen de door CrowdFarming voor elk geval vastgestelde geldigheidsduur. Als er geen geldigheidsperiode is opgegeven op het moment van communicatie en/of toekenning van de kredieten, is de toepasselijke geldigheidsperiode standaard vierentwintig (24) maanden vanaf de datum waarop deze aan de gebruiker zijn verstrekt. Elke andere geldigheidsduur die door CrowdFarming wordt vastgesteld op het moment van communicatie of toekenning van genoemde kredieten van cadeaubonnen heeft voorrang op de eerder aangegeven algemene geldigheidsduur.
  2. Met de Bon kun je elk artikel kopen dat te koop is op www.CrowdFarming.com, met uitzondering van:

i. Terugkerende bestellingen (het gebruik van codes als betaalmethode is alleen toegestaan bij de eerste aankoop): https://support.crowdfarming.com/l/nl/article/dhx9w88mnu-como-funciona-la-suscripcion

ii. Maandelijks abonnement: https://www.crowdfarming.com/nl/subscription-box/seasonal-organic-fruits

iii. CrowdGiving

iv. Cadeaubon

  1. Na het storten op een CrowdFarming-account kunnen cadeaubonnen en het beschikbare saldo niet naar een ander account worden overgemaakt.
  2. De Cadeaubon zelf (voorafgaand aan de inwisseling ervan in kredieten) heeft geen specifieke vervaltermijn, tenzij deze door Crowdfarming is vastgesteld op het moment van verkoop.
18.3. Risico op verlies

Het risico op verlies en het eigendom van de Cadeaubonnen gaan over op de koper. Cadeaubonnen moeten worden verkregen van CrowdFarming of een geautoriseerde derde partij en de koper of ontvanger van de cadeaubon is verantwoordelijk voor het beschermen van hun account en Cadeaubon tegen ongeoorloofd gebruik.

18.4. Retourzendingen en terugbetalingen
  1. Er worden geen retourzendingen geaccepteerd en er worden geen terugbetalingen gedaan voor CrowdFarming-cadeaubonnen.
  2. Producten die met de Bon op www.CrowdFarming.com worden gekocht zijn onderworpen aan het omruilings- en retourbeleid van dit document.
18.5. Beëindiging; Gebruik van Cadeaubonnen in strijd met deze Algemene voorwaarden
  1. Door een cadeaubon te gebruiken, ga je ermee akkoord deze algemene voorwaarden na te leven en een Cadeaubon niet te gebruiken op een manier die misleidend, onjuist, oneerlijk of anderszins schadelijk is voor CrowdFarming, voor aan CrowdFarming gelinkte producenten, voor haar gelieerde bedrijven of haar klanten. CrowdFarming behoudt zich het recht voor om Cadeaubonnen zonder terugbetaling te annuleren, om klantaccounts op te schorten of te beëindigen, om deze overeenkomst en het recht om onze diensten te gebruiken op te schorten of te beëindigen, om bestellingen te annuleren of te beperken en om alternatieve betaalmethoden te factureren, in het geval dat een cadeaubon is verkregen of wordt gebruikt of toegepast op een account dat frauduleus, onwettig of op een andere manier in strijd is met deze algemene voorwaarden of als een transactie wordt geïnitieerd zonder toestemming, of frauduleus of verdacht of op een andere manier ongebruikelijk is met betrekking tot eerdere transactieactiviteiten.
  2. Je kunt je instemming met deze algemene voorwaarden op elk gewenst moment kosteloos intrekken door het gebruik van Cadeaubonnen als betalingsoptie te staken, je CrowdFarming-account te sluiten of door contact op te nemen met de CrowdFarming-klantenservice en te vragen dat deze je beschikbare saldo ongeldig maakt. In overeenstemming met Sectie 1 hierboven geeft beëindiging van deze overeenkomst je niet het recht om enig beschikbaar saldo op te nemen. Daarom raden we je aan om je beschikbare saldo volledig op te gebruiken voordat deze Overeenkomst wordt beëindigd.
  3. In het geval van het verkrijgen van de Virtuele bon op www.CrowdFarming.com of via derden is CrowdFarming niet verantwoordelijk voor het niet ontvangen of vertragen van de ontvangst van de Bon door de ontvanger om redenen buiten de controle van CrowdFarming waaronder, onder andere, (i) de tekortkomingen of ineenstorting van telecommunicatielijnen of -systemen, (ii) de vertraging in de verzending van informatie of gegevens of verlies van informatie of gegevens die kunnen optreden als gevolg van een van de omstandigheden genoemd in (i), (iii) de onnauwkeurigheid van de gegevens van de ontvanger van de Virtuele bon verstrekt door de koper van genoemde Bon, (iv) de onmogelijkheid om de Bon aan het verstrekte e-mailaccount te leveren of (v) het beschouwen van de door CrowdFarming verzonden e-mail als spam of ongewenste e-mail.
  4. Bonnen die oorspronkelijk illegaal zijn verkregen zijn ongeldig, mogen niet worden gebruikt voor de aankoop van goederen en het bedrag ervan wordt niet terugbetaald.
  5. De Bon mag niet worden gebruikt voor reclame of promotie van producten of diensten die op de markt worden gebracht door andere derden dan de uitgever van deze Bon, tenzij deze hiervoor vooraf schriftelijk toestemming heeft gegeven.
  6. De verwerving en/of het gebruik van de Bon impliceert de volledige aanvaarding van deze algemene voorwaarden, die werden verstrekt op het ogenblik van de aankoop van de Bon.
  7. De wederverkoop van de CrowdFarming-cadeaubon is verboden, tenzij hiervoor vooraf schriftelijk toestemming is gegeven door CrowdFarming.

19. FACTURERING

Wij gaan er standaard van uit dat u een natuurlijk persoon bent. Wanneer u het aankoopproces voltooit, zullen we een ontvangstbewijs uitgegeven namens de boer met daarop het bedrag van de bestelling.

In het geval dat je de bestelling plaatst namens een bedrijf of rechtspersoon kun je een factuur aanvragen. Hiervoor moet je contact met ons opnemen voordat je de bestelling plaatst via ons contactformulier https://www.crowdfarming.com/nl/contact.

Nadat de bestelling is geplaatst, kun je ook een factuur aanvragen. In dit geval stuurt CrowdFarming de contactgegevens van de boer om het hem rechtstreeks te vragen.

Opmerking: het CrowdFarming-team heeft geen controle over de fiscaliteit van de boeren die het product aan jou verkopen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het tijdig verstrekken van je facturen.

20. RETOURBELEID

20.1 Wettelijk recht om uw bestelling te herroepen

Herroepingsrecht

Zoals vastgelegd in Artikel 102 en in overeenstemming met het Koninklijk Wetsbesluit 1/2007 van 16 november tot goedkeuring van de herziene tekst van de Algemene Wet ter Bescherming van Consumenten en Gebruikers en andere aanvullende wetten, in het geval van bestellingen die bederfelijke producten bevatten, kunt u geen herroeping van het koopcontract of restitutie van het betaalde bedrag vragen.

In het geval van een bestelling met houdbare producten heeft u veertien (14) kalenderdagen na ontvangst van de bestelling het recht om herroeping van het koopcontract en terugbetaling van het betaalde bedrag voor de niet verbruikte producten te vragen.

Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u CrowdFarming op de hoogte stellen van uw beslissing om het contract te herroepen door een ticket te openen vanuit uw gebruikersaccount.

Om aan de herroepingstermijn te voldoen, volstaat het dat u ons op de hoogte stelt van uw beslissing om uw bestelling te herroepen, voordat de herroepingstermijn verstrijkt. 

Tot de ontvangst van het product door de verkopende partij blijf jij eigenaar van het geretourneerde product. We behouden ons het recht voor om, naar eigen goeddunken, het bedrag van het product terug te betalen zonder dat dit via een van de bovengenoemde betaalmethoden hoeft te worden geretourneerd (17. Betaalde prijs en adopties). In dit geval gaat de eigendom van het product waarvan de prijs is terugbetaald niet over op de verkoper.

Gevolgen van herroeping

Wij zullen de van u ontvangen betaling terugbetalen voor houdbare producten die op tijd en in goede staat zijn geretourneerd. We gebruiken hetzelfde betaalmiddel dat u gebruikt hebt om uw bestelling te betalen.

In het geval van gemengde bestellingen, dat wil zeggen bestellingen die bederfelijke en niet-bederfelijke producten bevatten, zullen we op elk producttype de overeenkomstige herroepingsclausule toepassen, afhankelijk van de verhouding van elk product in de bestelling. 

U moet de producten zonder ongerechtvaardigde vertraging en in ieder geval niet later dan veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag waarop we op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing, de producten retourneren of overhandigen aan de verkopende partij of op onze website de retourzending via een koerier aanvragen uit het contract te stappen. De termijn wordt geacht te zijn nageleefd als de producten vóór genoemde termijn worden geretourneerd. 

20.2. Uitzonderingen op het herroepingsrecht

Door het gebruik van ecologische landbouwtechnieken kunnen producten die afkomstig zijn uit de land-, tuinbouw, veeteelt of visserij aanzienlijk verschillen in hun organoleptische kenmerken, voornamelijk in hun uiterlijk, kleur, geur en smaak. Deze eigenschappen kunnen niet als reden voor retour worden aangemerkt.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de levering van:

  • Gepersonaliseerde producten: producten die zijn gepersonaliseerd met de door u gekozen naam, tenzij het product bij levering beschadigd of defect was;
  • Producten die om hygiënische en gezondheidsredenen niet kunnen worden geretourneerd indien de verzegeling na levering is verbroken (bijvoorbeeld olijfolie) of indien zij na levering onlosmakelijk met andere producten zijn vermengd;
  • Producten die snel kunnen bederven of vervallen (bijvoorbeeld bederfelijke voedingsmiddelen of producten of met een houdbaarheidsdatum van minder dan een jaar).
20.3. Onze vrijwillige retourgarantie

Naast het wettelijk erkende herroepingsrecht door consumenten en gebruikers en vermeld in de vorige clausule 19.1, moet u, als u van mening bent dat een deel van de ontvangen bederfelijke producten niet in een geschikte staat is voor consumptie, binnen de eerste 48 uur na ontvangst van de doos een incident openen via uw gebruikersaccount met foto's van het voedsel in slechte staat in de originele doos. Ons team zal contact met u opnemen om de reden te begrijpen waarom de producten niet aan de normale verbruiksvoorwaarden voldoen en een oplossing bieden.

Retour via koerier

U dient contact met ons op te nemen via onze rubriek RETOURZENDINGEN om het ophalen van het product bij u thuis te regelen. U moet de goederen in hetzelfde pakket aanleveren als degene die u heeft ontvangen.

Als u de producten niet wilt retourneren via een van onze gratis beschikbare opties, moet u de kosten voor het retourneren van die producten naar ons dragen. Houd er rekening mee dat als u besluit de artikelen onbetaald terug te sturen, wij alle gemaakte kosten in rekening brengen.

Na onderzoek van het product laten wij u weten of u recht heeft op restitutie van het betaalde bedrag. Vergoeding van verzendkosten van producten die niet vallen onder de uitzonderingen genoemd in 19.2 vindt alleen plaats als het herroepingsrecht binnen de wettelijke termijn wordt uitgeoefend en alle producten van de bijbehorende bestelling zijn geretourneerd. De terugbetaling zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden en in ieder geval binnen 14 dagen na de datum waarop u ons op de hoogte heeft gesteld van uw voornemen tot herroeping. Desalniettemin kunnen we de terugbetaling uitstellen tot de definitieve ontvangst van de goederen of totdat we een bewijs van de terugzending van de goederen hebben ontvangen, al naar gelang welk tijdstip eerder valt. Terugbetaling vindt plaats met hetzelfde betaalmiddel dat u gebruikt hebt om uw bestelling te betalen. U aanvaardt de kosten en het risico van het terugzenden van de producten, zoals eerder vermeld. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen via onze contactkanalen.

Dit heeft geen invloed op uw wettelijke rechten van de huidige wetgeving.

21. BEZOEKEN AAN DE LOKALEN VAN DE VERKOPER

De lokalen van de verkopers zijn meestal niet open voor het publiek. Als u in het bezit bent van een CrowdFarming-product kunt u deze komen bezoeken door een afspraak te maken via het contactformulier https://www.crowdfarming.com/nl/contact . CrowdFarming biedt alleen een tool (een kalender) om bezoeken te organiseren volgens de data die de producent als beschikbaar markeert. We kunnen niet garanderen dat de producent op die data beschikbaar zal zijn. Wij raden u aan niet op het terrein van de producent te verschijnen zonder schriftelijke bevestiging van de producent (verkoper).

We stellen de producenten voor dat de bezoeken van eigenaren van een productie-eenheid in hun gebouwen een gratis service zijn. Wij nemen op geen enkele manier deel aan deze bezoeken. Voor elk probleem met betrekking tot bezoeken raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de producent.

22. AANSPRAKELIJKHEID EN VRIJSTELLINGEN

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in deze Voorwaarden, is onze aansprakelijkheid in verband met enig product dat op onze website is verkregen strikt beperkt tot de aankoopprijs van dat product. Desalniettemin, en tenzij anders bepaald door de wet, aanvaarden wij geen enkele verantwoordelijkheid voor de volgende verliezen, ongeacht hun oorsprong:

i. verlies van inkomen of omzet;

ii. zakelijke verliezen;

iii. gederfde winst of contracten;

iv. verlies van geplande besparingen;

v. verlies van gegevens; en

vi. verlies van managementtijd of werkuren.

Vanwege het open karakter van deze website en het mogelijk optreden van fouten  bij opslag of verzending van digitale informatie, kunnen wij niet instaan voor de juistheid en veiligheid van informatie die via deze website wordt uitgewisseld of verkregen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

23. VIRUSSEN, PIRATERIJ EN ANDERE CYBERAANVALLEN

U mag deze website niet misbruiken door bewust virussen, Trojaanse paarden, wormen, logische bommen of andere technologisch schadelijke of kwaadaardige software of materiaal te introduceren. U zult niet proberen om onbevoegde toegang te krijgen tot deze website, tot de server die deze website host of tot enige andere server, computer of database die verband houdt met onze website. U verbindt zich ertoe deze website niet aan te vallen via denial-of-service-aanvallen of gedistribueerde denial-of-service-aanvallen. De overtreding van deze voorwaarde gaat samen met het plegen van overtredingen onder de toepasselijke wetgeving. We zullen een dergelijke inbreuk op de genoemde wetgeving melden aan de relevante autoriteiten en we zullen met hen samenwerken om de identiteit van de hacker bekend te maken. Evenzo, in het geval van een dergelijke inbreuk, vervalt uw recht om deze website te gebruiken onmiddellijk. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verlies of schade als gevolg van een denial-of-service-aanval, virus of andere software of materiaal dat technologisch kwaadaardig of schadelijk is voor uw computer, de apparatuur, gegevens of materiaal als gevolg van het gebruik van deze website of van het downloaden van de inhoud daarvan of van dergelijke inhoud waarnaar deze website doorverwijst. 

We hebben mogelijk links van onze website naar andere websites en materialen van derden; dergelijke links zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en we hebben geen enkele controle over de inhoud van dergelijke websites en materialen. Bijgevolg aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van dergelijke links.

25. SCHRIFTELIJKE COMMUNICATIE

De toepasselijke regelgeving schrijft voor dat sommige informatie of communicatie die wij u toesturen schriftelijk dient te geschieden. Door onze website te gebruiken, accepteert u dat de meeste van genoemde communicatie met ons elektronisch zal zijn. U gaat voor contractuele doeleinden akkoord met dit elektronische communicatiemiddel en erkent dat alle contracten, kennisgevingen, informatie en andere communicatie die wij u elektronisch verstrekken, voldoen aan de wettelijke vereisten en schriftelijk moeten zijn. Deze bepaling heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.

26. KENNISGEVINGEN 

Alle kennisgevingen moeten naar ons worden gestuurd via het contactformulier https://www.crowdfarming.com/nl/contact. Zoals bepaald in de vorige clausule en tenzij anders overeengekomen, kunnen we u hiervan op de hoogte stellen via e-mail of postadres dat u ons opgeeft bij het plaatsen van een bestelling. Het zal duidelijk zijn dat kennisgevingen onmiddellijk zijn ontvangen en correct zijn verzonden wanneer ze op onze website zijn geplaatst, 24 uur nadat een e-mail is verzonden of drie dagen na de datum van plaatsing van een brief. Om te bewijzen dat de kennisgevingen zijn verzonden, is het voldoende om te bewijzen, in het geval van een brief, dat een dergelijke brief correct is geadresseerd, gefrankeerd en naar behoren in de post of in een brievenbus is geplaatst, en in het geval van een e-mail die een dergelijke e-mail is verzonden naar het opgegeven e-mailadres van de ontvanger.

27. OVERDRACHT VAN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

Het contract is bindend voor zowel u als ons, evenals voor onze respectievelijke opvolgers en rechtverkrijgenden. U mag het contract, of de rechten of verplichtingen die daaruit voortvloeien, niet overdragen, toewijzen, overhandigen of anderszins overdragen zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming. We kunnen het contract, of een van de rechten of verplichtingen die daaruit voortvloeien, op elk moment tijdens de looptijd van het contract overdragen, toewijzen, overdragen, uitbesteden of anderszins overdragen. Om alle twijfel te voorkomen zullen dergelijke verzendingen, toewijzingen, overdrachten of andere overdrachten geen invloed hebben op uw wettelijke rechten als consument, noch enige garantie annuleren, verminderen of anderszins beperken, expliciet of impliciet, die mogelijk door ons aan u is verstrekt. 

28. GEBEURTENISSEN BUITEN ONZE CONTROLE

Wij zijn niet verantwoordelijk voor enige niet-naleving of vertraging in de uitvoering van een van de aangegane verplichtingen, wanneer deze werden veroorzaakt door gebeurtenissen buiten onze redelijke controle ("Gevallen van overmacht"). Gebeurtenissen van overmacht omvatten elke handeling, gebeurtenis, niet-gebeurtenis, nalatigheid of ongeval buiten onze redelijke controle en onder andere de volgende: 

  1. Stakingen, uitsluitingen of andere vakbondsacties. 
  2. Burgerlijke onlusten, oproer, invasie, terroristische dreiging of aanslag, oorlog (al dan niet verklaard) of dreiging van of voorbereiding op oorlog. 
  3. Brand, explosie, storm, overstroming, aardbeving, ineenstorting, epidemie of andere natuurramp. 
  4. Onmogelijkheid om gebruik te maken van spoorwegen, schepen, vliegtuigen, gemotoriseerd vervoer of andere middelen van openbaar of particulier vervoer.
  5. Onmogelijkheid om gebruik te maken van openbare of particuliere telecommunicatiesystemen.

Handelingen, decreten, wetgeving, voorschriften of beperkingen via een regering of openbare autoriteit. 

  1. Elke scheepvaart-, post- of andere relevante transportstaking, storing of ongevallen. 
  2. Elke vorm van systeemhacking.

Onze verplichtingen uit hoofde van een contract worden geacht te zijn opgeschort voor de periode dat een gebeurtenis buiten onze redelijke controle voortduurt, en we krijgen een verlenging van de tijd voor die verplichting voor de duur van die periode. Alle redelijke middelen zullen door ons worden verstrekt om de gevallen van overmacht af te ronden of een oplossing te vinden die ons in staat stelt om ondanks de gevallen van overmacht aan onze verplichtingen te voldoen. 

29. AFSTAND 

Indien wij nalaten, op enig moment tijdens de looptijd van het contract, aan te dringen op strikte nakoming van uw verplichtingen onder het contract of een van deze Voorwaarden, of indien wij nalaten een van de rechten of rechtsmiddelen uit te oefenen waarop wij recht hebben onder het Contract, zal dit niet worden opgevat als een verklaring van afstand van dergelijke rechten of rechtsmiddelen, noch zal dit u ontslaan van de nakoming van dergelijke verplichtingen. Een verklaring van afstand door ons van een tekortkoming houdt geen verklaring van afstand in van een latere tekortkoming die voortvloeit uit het contract of de voorwaarden. Geen enkele verklaring van afstand door ons van een van deze Voorwaarden of van de rechten of rechtsmiddelen die zijn afgeleid van een contract zal van kracht worden, tenzij uitdrukkelijk wordt vermeld dat het een verklaring van afstand is en schriftelijk aan u is gecommuniceerd zoals uiteengezet in de paragraaf over kennisgevingen hierboven.

30. OPSPLITSBAARHEID 

Indien een van deze Voorwaarden of enige bepaling van het contract door een bevoegde autoriteit in enige mate ongeldig, onwettig of niet-afdwingbaar wordt verklaard, zal een dergelijke voorwaarde, voorwaarde of bepaling in die mate worden gescheiden van de overige voorwaarden, bepalingen en bepalingen die geldig blijven voor zover toegestaan door de wet, zonder te worden beïnvloed door genoemde nietigverklaring.

31. VOLLEDIGE OVEREENKOMST

Deze Voorwaarden en alle documenten waarnaar hierin uitdrukkelijk wordt verwezen, vormen de volledige overeenkomst tussen u en ons met betrekking tot het onderwerp van een overeenkomst en vervangen alle eerdere mondelinge of schriftelijke overeenkomsten, afspraken of regelingen tussen u en ons.

Zowel u als wij erkennen dat, bij het aangaan van een contract, noch u noch wij hebben vertrouwd op enige vertegenwoordiging, toezegging of belofte gegeven door de ander of geïmpliceerd uit iets gezegd of geschreven in onderhandelingen tussen u en ons voorafgaand aan een dergelijk contract, behalve zoals uitdrukkelijk vermeld in deze Voorwaarden.

Noch u, noch wij zullen enig verhaal hebben met betrekking tot een onware verklaring afgelegd door de andere partij, mondeling of schriftelijk, voorafgaand aan de datum van een Contract (tenzij een dergelijke onware verklaring frauduleus werd afgelegd) en de enige remedie van de andere partij zal voor contractbreuk zijn zoals bepaald in deze Voorwaarden.

32. ONS RECHT OM DEZE VOORWAARDEN TE WIJZIGEN

Wij behouden ons het recht voor om deze Algemene Voorwaarden te wijzigen. We zullen u informeren over eventuele wijzigingen. Wijzigingen hebben geen terugwerkende kracht en zullen, behoudens mogelijke uitzonderingen in enkele concrete gevallen, 30 dagen na publicatie in het bijbehorende bericht van toepassing zijn. Indien u niet akkoord gaat met de wijzigingen raden wij u aan onze website niet te gebruiken. 

33. STATUS VAN MINDERJARIGE

Natuurlijke personen jonger dan 18 jaar, en in het algemeen elke andere persoon die niet over volledige rechtsbevoegdheid beschikt, moeten de uitdrukkelijke toestemming vragen en verkrijgen van de persoon met ouderlijk gezag, voogdij of curatele, waaronder de ouders, voogden of wettelijke vertegenwoordigers in om producten van deze website te kopen. 

In het geval van een contract zonder toestemming van de wettelijke vertegenwoordigers, zullen we veronderstellen dat de capaciteit van de onbekwaam of minderjarige voldoende is voor de aankoop van producten op deze website in overeenstemming met de gebruiken en de jurisprudentie voor dat doel, evenals het type gekochte product - eetbare voedingsmiddelen, die worden gekenmerkt door hun lage waarde -, geregeld door genoemd contract via deze clausules.

In het geval van een verzoek om het contract te annuleren en het voor geen van de partijen mogelijk is om het contract kosteloos te ontbinden, evenals in het geval van burgerlijke schade of verantwoordelijkheid die voortvloeit uit de uitvoering van dit contract, is de bewijslast van het gebrek aan capaciteit zal worden opgelegd aan degenen die de contractanten wettelijk vertegenwoordigen of die personen die hun vorderingen baseren op een beweerdelijk gebrek aan capaciteit. 

34. WETGEVING EN BEVOEGDHEID

Het gebruik van onze website en de contracten voor de aankoop van artikelen via deze website worden beheerst door de Spaanse wetgeving. Elk geschil dat voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van deze website of dergelijke contracten is onderworpen aan de niet-exclusieve jurisdictie van de Spaanse rechtbanken en tribunalen in Madrid. Als u een overeenkomst aangaat als consument, zal niets in deze clausule uw wettelijke rechten als zodanig aantasten.

35. OPMERKINGEN, SUGGESTIES, CLAIMS EN KLACHTEN

Wij zijn blij met uw opmerkingen en feedback. Stuur ons alstublieft alle feedback en opmerkingen, evenals alle claims en klachten via een van onze contactmiddelen of via het postadres of de e-mail vermeld in clausule 2 van deze Voorwaarden. Bovendien hebben we officiële claimformulieren beschikbaar voor consumenten en gebruikers. U kunt deze aanvragen via een van onze contactmogelijkheden. Uw klachten en claims bij onze klantenservice worden zo snel mogelijk, en altijd binnen de maximale termijn die de wet hiervoor stelt, in behandeling genomen. Indien u als consument meent dat er inbreuk is gemaakt op uw rechten, kunt u uw klacht per e-mail sturen naar hello@crowdfarming.com met als doel een buitengerechtelijke beslechting van het geschil te vragen. Dienovereenkomstig, als u online bij ons hebt gekocht via onze website, in overeenstemming met de verordening nr. 524/2013 van de EU, informeren wij u dat u het recht hebt om het consumentengeschil met ons buitengerechtelijk te beslechten, via het EU-platform voor online geschillenbeslechting die beschikbaar is op http://ec.europa.eu/consumers/odr/.


Hoe hebben we het gedaan?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)