De website herkent mijn account niet, ook al heb ik me al geregistreerd!


Het is mogelijk dat je zich alleen hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Wanneer je onze website bezoekt na enige tijd verschijnt een pop-upvenster waarin je wordt gevraagd jouw naam en e-mailadres in te vullen om het laatste nieuws over CrowdFarming te ontvangen.

Dit registreert echter niet automatisch een gebruikersaccount voor je. Je zult meer informatie vinden over het aanmaken van een gebruikersaccount in het betreffende artikel.

Indien je eerder een account heeft geregistreerd bij Naranjas del Carmen, Vergeet niet dat deze twee platforms NIET met elkaar verbonden zijn. De inloggegevens van je account bij Naranjas del Carmen zullen niet werken op de CrowdFarming website.  Je moet voor elk platform een aparte gebruikersaccount hebben.

Als je zeker weet dat je een gebruikersaccount hebt geregistreerd bij CrowdFarming en er nog steeds geen toegang toe krijgt, raden wij je de volgende stappen aan:

  • Verwijder de cache en cookies van uw browser
  • Probeer het vanuit een andere browser
  • Toegang tot de website vanuit een privé browservenster

Als na het volgen van al deze stappen het nog steeds niet werkt, neem dan contact met ons op via e-mail op hallo@crowdfarming.com


Hoe hebben we het gedaan?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)